Predstavljen priručnik “Osnove vještine kuhanja” Anice Naranđe i Krunoslava Tilošanca

Objavljeno: 23.04.2024.
image

Foto: Međimurska županija

ČAKOVEC – U sklopu obilježavanja Dana Međimurske županije, u zgradi Scheier u Čakovcu predstavljeno je zanimljivo djelo – kuharski priručnik autorice Anice Naranđa i suautora Krunoslava Tilošnca.  Tvorci ovog za obrazovanje budućih kuhara iznimno važnog priručnika su iskusni strukovni nastavnici u Srednjoj školi Prelog gdje godinama izvode uspješne generacije i profiliraju buduće majstore kulinarstva, priopćeno je iz Međimurske županije.

Kuharski priručni Osnove vještine kuhanja koncipiran je tako da će sigurno naći mjesto i na policama mnogih ljudi kojima kuhanje nije zvanje, ali jest strast. Priručnik je namijenjen osposobljavanju polaznika pri obavljanju jednostavnih poslova u zanimanju kuhar te je tiskan u nakladi Pučkog otvorenog učilišta Čakovec i Međimurske županije. Recenzenti su vrsni stručnjaci s ovog područja Mario Pavić, Željko Neven Bremec te Tomislav Špiček.

Autorica priručnika, mentorica-nastavnica Anica Naranđa istaknula je da je tijekom karijere u Srednjoj školi Prelog imala prilike raditi i učenicima s razvojnim poteškoćama osposobljavajući ih za zvanja pomoćnog kuhara i pomoćnog slastičara, što joj je i bio poticaj za pisanje ovakvog priručnika. Naglasila je da su joj zlatna odličja na velikim natjecanjima njezinih učenika jednako motivirajuća kao i svaki korak u kojem učenicima s poteškoćama pomogne u budućem osamostaljivanju u svijetu rada.

Više o predstavljanju priručnika pročitajte OVDJE.