Sedam zlata i dva srebra

image

Veliki uspjeh Ludbreških mažoretkinja i Twirling kluba na državnom prvenstvu

Autor: TB

Foto: Ludbreške mažoretkinje

POŽEGA (4. 4. 2022.) – Sedam zlatnih i dvije srebrene medalje epilog su nastupa na Državnom mažoret i twirling prvenstvu, održanom u Požegi od 1. do 3 travnja, gdje su predstavnici Ludbreških mažoretkinja i Twirling kluba između 1000 plesača u devet od deset kategorija, u kojima su se natjecali, osvojili najviša odličja. 4 zlata i 1 srebrno osvojena su u twirlingu natjecanju, a 3 zlata i jedno srebro u mažoretu. Iako je Ivan Beneš u Freestyle kategoriji osvojio 4. mjesto, stekao je pravo na nastupa na europskom i svjetskom prvenstvu, obzirom da se natjecao u najvišoj seniorskoj A razini, što je za svaku pohvalu jer mu je to prvo natjecanje kao solista.

Mirjana Pavičić, predsjednica Ludbreških mažoretkinja i twirling kluba navela ja kako uvijek očekuju puno od svih natjecanja, no zbog jako dobre konkurencije ne mogu unaprijed znati „kako će to ispasti“.

– Svjesni smo svoje kvalitete i ove godine nam se sve uloženo vratilo kroz sve ekipe i svima svaka čast. S ovom prekrasnom djecom smo opravdali sve uloženo, rezultati su fantastični, ne sjećam se kad smo vratili se s toliko zlata – istaknula je te zahvalila svima sudionicama i trenerima na uloženom trudu, ali i svima ostalima koji ih podržavaju.

Iza nagrađenih koreografija stoje licencirani treneri Tihana Ledenko i Tihomir Bendelja koji se osvrnuo na treniranje i pripremanje za natjecanja u izazovnim pandemijskim uvjeta navodeći da su izostanci bili teški za svladati, no srećom u posljednjoj fazi priprema to nije bio slučaj pa su djeca mogla dolaziti i redovito.

Što se tiče inspiracija za nove koreografije, ideja ne nedostaje, a nekad nastaju već u busu, obično po povratku s natjecanja, pojasnila je trenerica Tihana Ledenko, no za uvježbavanje su potrebni mjeseci.

– Pripreme traju jako dugo, treba naći više vrsta glazbi, dobre dijelove, iskombinirati ih, izmisliti kreativnu i zanimljivu priču. Nije isto raditi koreografiju za tradicionalni ples i za koreografiju s rekvizitima koji su puno zahtjevniji. Uvijek bude dosta dorada i zbilja se sve treba dobro uvježbati što traje mjesecima – rekla je.

Najbolji s natjecanja u Požegi sudjelovat će na Europskom kupu u Španjolskoj i Europskom prvenstvu u Italiji, kad je o mažoret plesu riječ, te na Europskom kupu u Španjolskoj i Svjetskom prvenstvu u Italiji u twirlingu, a opcija ima puno, pojašnjava Pavičić govoreći o planovima za dalje.

Imamo puno mogućnosti i trebamo se dobro dogovoriti kamo će se ići. Djeci natjecanja puno znače, naravno, važno je trenirati i plesati, ali jako je poticajno i ostvariti putovanja i druženja. To je velika motivacija i za sadašnje, ali i za nove članove za koje su nam vrata uvijek otvorena. Najčešće upisujmo od početka školske godine, no zainteresirani nam se mogu uvijek javiti pa i sada jer smo natjecateljsku sezonu za prvi dio odradili – navodi Pavičić.

Uz naše su predstavnike državnom prvenstvu nastupili su i plesači iz Cavtata, Čakovca, Donjeg Kraljevca, Goričana, Kaštela. Sinja, Koprivnice, Krapine, Murskog Središća, Segeta, Pleternice, Selnice, Sinja, Solina, Splita, Valpova i Požege.

 Rezultati:

TWIRLING:

Matea Mužic – Rhtyhmic Twirl – Senior B razina – 1. mjesto, Ivan Beneš – Freestyle – Seniori A razina – 4. mjesto, Lea Bendelja i Ena Čižmešija – Par – Juniori B razina – 1. mjesto, Nika Miličević i Lena Ledinko – Par – Juniori B razina – 2. mjesto, Team – Juniori B razina – 1. mjesto, Pomponi – 1. mjesto

MAŽORET:

Grupa s rekvizitima – Juniori – 1. mjesto, Tradicionalni mažoret ples – Mlađi juniori – 1. mjesto, Exhibition grupa – Juniori – 1. mjesto, Tradicionalni minime mlađe – 2. mjesto

Fotogalerija:_______________

 

Oznake:, , , ,