Spremni za odlazak na SP u Liverpool

Objavljeno: 27.07.2023.
image

Ludbrežani pripremili 4 koreografije i očekuju dobre rezultate

Autor: tb / Foto: Arhiva Ludbreške mažoretkinje

LUDBREG (26. 7. 2023.) – Dvadesetak natjecatelja udruge „Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub Ludbreg“ u završnoj je fazi priprema za odlazak na Svjetsko prvenstvo u twirlingu koje će se održati od 9. – 13. kolovoza 2023. u Liverpoolu, gdje će se s sportašima iz zemalja diljem svijeta natjecati za najveće priznanje u svom sportu. Kao dio reprezentacije Hrvatske, Ludbrežani će se predstavit s čak četiri koreografije u dvije dobne skupine: Grupa s rekvizitima – mlađi juniori, Tradicionalni mažoret ples – mlađi juniori, Grupa s rekvizitima – juniori te Artistice grupa – jedinstvena skupina.

Za Svjetsko prvenstvo pripremaju ih licencirani treneri Tihana Ledenko i Tihomir Bendelja koji su na prvenstvu Hrvatske u twirlingu i Prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu u travnju ove godine pripremili 12 koreografija, od kojih je 11 ovjenčano medaljama.

Koreografije su zahtjevne, ali se, unatoč velikoj konkurenciji, očekuju dobri rezultati.

Pred nama je bogati natjecateljski program u kojem će se moći vidjeti najbolji sa svih strana svijeta, no možemo im parirati u nadmetanju za titule svjetskih prvaka. Dat ćemo, kao i uvijek, svoj maksimum da ostvarimo što bolji rezultat. Koreografije smo obogatili uistinu svim mogućim elementima dozvoljenim prema propisima kako bi bile što atraktivnije i konkurentnije te imale još više šanse za bolji plasman – pojašnjava predsjednica Udruge Mirjana Pavičić.

A spremni su i natjecatelji koji praznike koriste „radno“ vježbajući različite elemente jer je riječ o sportu koji zahtijeva vježbu, predanost, kondiciju i timski rad.

– S Ludbregom u srcu i puni ponosa, dat ćemo sve od sebe da naš grad i Hrvatsku predstavimo najbolje što možemo – poručuju.

Fotogalerija: ____________