Studenti učvršćuju hrvatsko-mađarske veze

Objavljeno: 03.05.2022.
image

Studenti hrvatskog jezika i književnosti iz Pečuha posjetili Varaždinsku županiju

Izvor: Varaždinska županija

VARAŽDIN (3. 5. 2022.) – Studenti hrvatskog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu posjetili su Varaždinsku županiju zahvaljujući Udruzi specijalne jedinice policije “RODA” Varaždin. Dobrodošlicu su im poželjeli župan Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec te zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Župan Stričak upoznao ih je s bogatom poviješću Varaždinske županije i Županijske palače koja upravo ove godine obilježava 250 godina izgradnje te s projektima koji se trenutno provode. Gostima je zaželio ugodan boravak u Varaždinskoj županiji i pozvao ih da ponovo posjete našu županiju koja im svojim brojnim manifestacijama tijekom godine ima puno toga za ponuditi.
Voditelj Katedre za hrvatski jezik i književnost dr. sc. István Blazsetin zahvalio je domaćinima u ime djelatnika i studenata Katedre za hrvatski jezik i književnost, odnosno Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj na organizaciji ovog posjeta.
Prijemu su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr. sc. Dragutin Vincek, privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća dr. sc. Vesna Haluga, predsjednik i potpredsjednik Savjeta Mladih Varaždinske županije Josip Cestar i Božo Kvesić te vijećnik Skupštine Varaždinske županije Tin Jurak.
Posjetitelji iz Pečuha su osim Županijske palače imali prilike u pratnji vodiča upoznati se s poviješću grada Varaždina, a posjetili su i Centar izvrsnosti za fiziku te dvorac Trakošćan.
Fotogalerija: ______________