Varaždinski gradonačelnik na prijemu u veleposlanstvu Republike Turske

Objavljeno: 24.01.2023.
image

Najavljen koncert Simfonijskog orkestra Univerziteta Istanbul i Glazbene škole Varaždin

Autor: MH / Foto: Grad Varaždin

ZAGREB (23. 01. 2023.) – Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj je na poziv veleposlanika Republike Turske Yavuza Selima Kirana i ravnatelja Kulturnog centra Yunus Emre Instituta u Zagrebu Fuata Korkmaza, posjetio Institut i Veleposlanstvo Republike Turske u Zagrebu. Prijemu je prisustvovao i ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik.

Glavne teme susreta bile su kulturna suradnja, gospodarska suradnja i investicije u tehnološkom i turističkom sektoru, razvoj turizma i industrije. U organizaciji Grada Varaždina i Veleposlanstva Republike Turske, u Varaždinu će se u svibnju održati veliki kulturni događaj povodom obilježavanja stote obljetnice Republike Turske. Na varaždinskom Korzu bit će organiziran zajednički koncert Simfonijskog orkestra Univerziteta Istanbul i Glazbene škole Varaždin.

Veleposlanik, koji je do dolaska u Hrvatsku bio zamjenik ministra vanjskih poslova Republike Turske, izrazio je iznimno zadovoljstvo zbog dobre i prijateljske suradnje s Gradom Varaždinom i gradonačelnikom Bosiljem te najavio svoj skori posjet Varaždinu zajedno sa gospodarskim atašeom.