Vidovčani opet postižu svjetski vrijedne sportske rezultate

Objavljeno: 19.07.2023.
image

Kamo god otišli, doma se ne vraćaju bez medalja

Autor: tc / Foto: Arhiva Općine Vidovec

VIDOVEC (19. 7. 2023.) – U zadnjih mjesec dana sportaši s područja općine Vidovec postižu velike uspjehe na sportskim borilištima. Ekipa ŠRD Vidovec u sastavu Mladen Svačko, Andrija Uranić, Antonio Težak, Zdravko Klopotan i Krunoslav Kovačić natjecala se ovog vikenda u finalu kupa Hrvatske u Bilju u Osječko-baranjskoj županiji. U 65. završnici Kupa HŠRS u lovu ribe udicom na plovak, od ukupno 20 finalista, vidovečka ekipa završila je na 3. mjestu i osvojila brončanu medalju.

 

Valentino Presečki i Dejan Flajšman, obojica iz Budislavca, kao članovi Hrvatske futsal reprezentacije osoba s dijabetesom (DiaEuro team Croatia) na europskom prvenstvu održanom u Poljskoj osvojili su brončanu medalju. Dejan Flajšman novi je član reprezentacije, dok je Valentino Presečki i prošle godine s reprezentacijom osvojio broncu na međunarodnom prvenstvu DIAEuro 2022.

Braća Jakov i Florijan Kolarić, rukometni su reprezentativci koji su s Hrvatskom rukometnom reprezentacijom gluhih prošle godine na 24. Olimpijskim igrama u Brazilu osvojili zlatno odličje i naslov olimpijskih pobjednika. Ove godina na Svjetskom prvenstvu u Danskoj osvojili su zlatnu medalju pobijedivši u finalu Njemačku što im je treće uzastopno svjetsko zlato.

Načelnik općine Bruno Hranić izuzetno je ponosan na sumještane i njihove uspjehe.

Naši mještani otprije su poznati po izvanrednim uspjesima u nogometu i rukometu, streljaštvu, a ovi sjajni rezultati postignuti samo unatrag mjesec dana pokazuju nam zapravo koliko je naših ljudi talentirano i u drugim granama sporta. Drago mi je što je naša Općina dom takvim talentiranim ljudima koji promoviraju naš kraj unutar i izvan granica naše domovine. Svima upućujem još jednom iskrene čestitke – naglasio je načelnik Hranić. Dodajmo i to da su “vidovečka djeca” nadaleko poznati nogometaši Marko Rog i Dario Melnjak.

—————————-